sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Kiitoksia ja pienipalkka-alaa

Ihan ensiksi haluan lähettää lämpimät, lämpimät kiitokset teille, jotka olette eri tavoin auttaneet meitä & projektiamme tässä rakennuskuukausien aikana. Erityiskiitokset menevät rakentavamman osapuolen työkavereille, sekä opiskelukaverille T:lle perheineen. Kiitos <3 <3 <3

...

Kiitollisuus tuosta avusta on kirkkaana mielessä.

Samoin on kirkkaana mielessä kiitollisuus siitä, että me puolisot rakastamme toisiamme, kiitollisuus siitä että meillä on seitsemän ihanaa ja kaunista lasta, sekä kiitollisuus siitä, että asiamme ovat niin hyvin että voimme rakentaa taloa. Olemme siis tosi siunattuja.

Tämän pateettisen purkauksen ohella ajatukset kiertävätkin sekavalla kehällä, vyyhdellä, kerällä ja rykelmällä.

Silloin kun olen joko hullu-professori -vaihteella (eli tavattoman keskittynyt johonkin asiaan) tai sitten vaan erityisen rasittunut tai väsynyt, tapaan unohdella ihan perusasioita. Olen eri vaiheissa viime vuosia unohtanut mm. oman etunimeni, olen unohtanut olenko nainen vai mies, ja usein joudun kelailemaan vuodenkiertoa mielessäni ennen kuin muistan mikä vuodenaika onkaan menossa. Eilen unohdin lasten iltarukouksen sanoja, ja samaa rukousta levolle lasken meillä on rukoiltu siitä lähtien kun isoimmat lapsemme olivat pieniä. Hmm.

Talon rakentaminen on edennyt kuin juna raiteillaan.

Omaa ajatteluani on sen sijaan hetkauttanut työtaistelutilanne työhöni liittyen. Enpä olisi vielä tovi sitten osannut kuvitellakaan että meikäläisen työhistorialla (18 vuotta kotiäitinä) päästäisiin vielä joskus osallistumaan lakkoonkin, ja nyt kuitenkin se tilanne on lähempänä kuin olisin osannut arvatakaan. En oikein tiedä, mitä tuosta aiheesta kirjoittaisin. Lähinnä ehkä sen, että minulla on aika vahva "oikeudenmukaisuustunto", ja epäreilut asiat käyvät näin ollen suoraan hermostoon. Tietääkseni on suhteellisen erikoinen tilanne, että juuri ennen mahdollista lakkotilannetta aloitetaan suht isosti vuokratyövoiman käyttö; eikä minun logiikkaani oikein iskostu myöskään se, että usean kymmenen jakelijan vuokratyöpaikkailmoitusta keskikokoiseen kaupunkiin - saati mikä määrä "uusia" työpaikkoja on kyseessä valtakunnallisesti - perustellaan palvelun sujumisella tai "normaalina käytäntönä palvelualalla", siis etenkin kun kyseessä on samalla hetkellä alkanut työsopimukseton tila. Samalla luonnollisesti mietityttää oman, erittäin määräaikaisen työni haavoittuvuus.

...

Nykyisen kotimme purkuaikataulu on viimein selvinnyt. Ensimmäiset näistä taloista isketään maan tasalle ensi kesänä. Purku kuitenkin alkaa toisesta laidasta taloja, kuin missä itse asumme, joten vaikka talomme rakentamisessa tulisi viivästyksiä matkaan (toivottavasti kuitenkaan ei!), niin mitä luultavammin pääsemme kuitenkin muuttamaan tästä suoraan uuteen kotiin, ilman välivaihemuuttoa. Tästä olen kyllä tosi iloinen.

...

Ps. Rakentavampi osapuoli oikoluki tekstin ja huomautti, että seuraavalla kerralla voisin kirjoittaa siitäkin, että mitä raksalla oikein tapahtuu ;) Kerrassaan mainio idea mielestäni :D ja toivoakseni tekstiä onkin luvassa raksapuolesta enemmän. Rakentavampi osapuoli lupasi käsittääkseni (?) myös itse kirjoittaa jonkinlaisen tilannepäivityksen, suoraan rakentamisen ytimestä. Tänään siis hieman sekavaa, mutta ensi kerralla toivottavasti taas rakentavampaa.

Oikein hyvää sunnuntaita sekä alkavaa viikkoa kaikille!

2 kommenttia:

suvi kirjoitti...

tsemppiä sinne urakkaan <3

mannasaria kirjoitti...

Kiitos <3 <3