sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Joulunaluspäiviä

Nyt on käynyt niin, että raksa on ekoja kertoja jäänyt kunnolla (tai jossain määrin ainakin) normaalin arkielämän jalkoihin. Tai ehkä lähinnä niin, että arkielämä ei ole ollut aivan normaalia, kun omissa töissäni on selvitelty lakonjälkeistä postisumaa, ja sitten käytykin jo joulupostiin käsiksi. Myös kotona näkyy joulun läheisyys lisääntyneenä puuhana.

Vähän kyllä harmittaa että raksalla on täytynyt hidastaa tahtia, mutta mielestäni on silti nyt parempi niin, että rakentavampi osapuoli on pitänyt päivät raksalla pääosin joko kohtuupituisina tai sitten hyvinkin kohtuupituisina.

Hommat ovat kuitenkin edistyneet! Jee :D

Lattia on nyt kittausta ja maalausta vaille valmis!

Vihreä jääkaappi tönöttää niin komiana (makuuhuoneen) nurkassa (toistaiseksi vessanpöntön vieressä). Pahoittelut ettei jääkaappikomistuksesta ole nyt kuvaa!

Olen "tuurikuvaaja", ja vaikka olenkin nyt käynyt raksalla suht säännöllisesti ottamassa kantaa milloin mihinkin, niin valokuvia en ole muistanut räpsiä, paitsi tämän yhden ainokaisen:


Kaminamme nimittäin saapui! Se on väriltään punainen, ja merkiltään/malliltaan Happy. Valitsimme kaminaa yhdessä tuumin, suurimpina valitaperusteina oli hinta sekä pirteä ulkonäkö. Kamina oli myös kompaktin kokoinen, jopa siinä määrin että kompaktius pääsi yllättämään: härveli onkin todella pieni, ja näyttää jossain määrin lelulta :D Valitsimme siis kaminan vain netin perusteella ja unohdin ainakin itse zoomailla mittoja otsa huolekkaissa kurtuissa. Mutta eipä pienuus juuri haittaa tässä vaiheessa - pieni on tilakin johon takka tulee, ja jos lelumaisuus alkaa jossain vaiheessa häiritä, voi kaminan päivittää myöhemmässä vaiheessa vakavammin otettavaan versioon.

Viime päivinä rakentavampi osapuoli on bygannut yläkertaan menevät rappuset, väliseinien rungot sekä aloitellut seinien levyttämistäkin. Sisätilat alkavat siis pian hahmottua ihan uudella tavalla, kun tähän asti sisus on ollut kylppäritiloja lukuunottamatta yhtä isoa tilaa. Jännittävää!

Sen tällä muutaman kuukauden rakentamiskokemuksella voi jo sanoa, että pienen talon rakentamisessa on kyllä puolensa: kaikki vaiheet valmistuvat nopeasti, kun pinta-alaa/seiniä/mitään ei ole liikaa.

Näissä tunnelmissa jouluviikolle. Hyviä joulunaluspäiviä sinulle!

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Kerätkää joulunaika voimia ja nauttikaa toisistanne. Totaalilepo saa usein aikaan myös oivalluksia uudesta.
Kaikkea hyvää Jouluunne ja kiitos, kun kerkeät kertoilemaan kuulumisia.

mannasaria kirjoitti...

Kiitos Sirkku kommentista! Ja neuvosta myös, juuri niin meinataan nyt tehdä :) Samoin oikein hyvää ja lämpöistä joulua sinne teille!!