sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Nyt on kuvia!

Arkielämä on todellakin vienyt viime aikoina mukanaan niin, että en ole ehtinyt saati jaksanut kirjoitella. Olen elänyt töiden, opiskelun ja lasten muodostamassa tiukkarajaisessa kolmiossa, ja enenevässä määrin ottanut kantaa myös raksakysymyksiin, koska nyt ollaan tultu siihen vaiheeseen, että yhä enempi osa ratkaisuista jää näkyviin.

Meitsi vähän haamuna
Jonkinlainen aallonpohjakin rakentamisessa on koettu. Rakentavampi osapuoli kyllä on painanut eteenpäin kuin kone, mutta itse uuvahdin välissä melko lailla. Päässä alkoi kiertää niin ikäviä ajatuksia, että siitä huomasin että nyt olen kyllä tosi väsy. Tämä vaihe on varmaan ollut tosi väsyttävä sen vuoksi, kun rakentamista on kuitenkin kestänyt jo melko pitkään, mutta muutto tai saati valmistuminen ei ole vielä ollut kunnolla näköpiirissä.

Yllättäen ratkaisimme tällä kertaa uuvahtamisen shoppailemalla :D Minä ja puoliso saimme järjestettyä itsemme IKEAan ihan kahdestaan, ja ostimme kaikenlaista mitä uudessa kodissa tarvitaan, ja mitä pääsee melko pian jo kiinnittelemään seiniinkin: vessojen peilit, vessapaperirullatelineet, liesituulettimen, tämän tapaisia juttuja. Katselimme ja mietimme myös vaatekaaappeja, mutta niihin ei tullut vielä minkäänlaista ratkaisua, pientä ajatusten kypsyttelyä vain.


Siellä me ollaan kaksistaan, heijastuksina olkkarin ikkunassa.
Jotenkin tuo ostosreissu oli todella rohkaiseva. Se konkretisoi tulevaa muuttoa ja uutta kotia. Kyllä, tämä rakennusprojekti ei jatku ikuisesti, vaan toivottavasti jo toukokuussa sitä peilaillaan itseä näistä peileistä samalla kun harjataan hampaita. Naksautetaan liesituuletin päälle ja kokkaillaan jotain hellalla, joka ko tuulettimen alle jostain hommataan. Huippua!

Vieläkin vähän haamuina.
Oma mielialani ja jaksamiseni  lähti tuosta taas ylöspäin, ja ainakin tällä hetkellä tuntuu, että taas jaksaa arkea, vaikka melko täyttä tämä onkin, kieltämättä.

...

Raksalla on tapahtunut tosi paljon, ja siitä olen huippuiloinen. Seuraavassa kertomusta kuvien välityksellä:

Meillä on nyt lattiaa ja kattoa ja toki edelleen hienot kattopalkitkin:


Yläkerrassa on parvi ja sen takana pikkuinen ullakkohuone:


Parvesta puuttuu vielä kaiteet - ja tietty yhtä ja toista muuta, mutta siellä se kuitenkin on!

Pikkuvessassa voi pestä käsiä, ja on siellä se peilikin:

Testikäyttäjä
Sitten meillä on jääkaappi ja pyykinpesukone! Nykyinen pesukoneemme on todella huonossa hapessa ja olemmekin viime kuukaudet pyykänneet taloyhtiön pesutuvalla, kun emme halua vanhaan kotiin enää uutta pyykkäriä kuskata. Nyt löytyi kuitenkin käytettynä niin kiva yksilö, että mies roudasi sen jo raksalle odottamaan pyykkipäiviä.


Jääkaappi haettiin joulun alla Satakunnasta, myöskin käytettynä. Ja okei, se on kyllä liian pieni suurperheen tarpeisiin, (ja lisäksi toisessa kyljessä on pieni kaiverrus) mutta kun se oli niin magee :D Tässä kaappi ei ole vielä oikeassa huoneessa, eikä pääse muutenkaan oikeuksiinsa, mutta kuva kuitenkin:


Sitten meillä on mahtava (siis hieno, ei iso) olkkari, makkareita, kuistin kaiteet ja kaikkea:

Meidän makkari

Sitä olkkaria, ja kuistin kaiteitakin näkyy
Raksamies ja jälkikasvua, tyytyväisinä.
Eli tiivistettynä, olen kyllä tosi onnellinen tästä kaikesta, vaikka välillä on väsytellytkin enemmän tai vähemmän. En meinaa malttaa odottaa muuttoa. Tällä hetkellä arvioitu muuttoaika olisi toukokuussa, mutta haaveissa siintäisi muutto jo huhtikuussa.

Hyviä keskitalven päiviä sinulle!

4 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Hienosti olette edenneet ja olkkarista tulee ihanan valoisa.Mieti miten kiva teidän on siellä ensi talvena istua tee-muki kädessä ja ihastella lumisia puita ikkunasta! Niin ja tosi mukava kun jaksat tätä blogia aina välillä päivitellä. Terv.Susanna

Nimetön kirjoitti...

Kiva kuulla teidän kuulumisia! Ei tule kommentoitua, mutta seuraan kyllä projektianne. Vaikuttaa siltä, että tulette saamaan mukavan kodin lampisineen kaikkineen! Terveisiä ja menestyksen toivotuksia meidän väeltä ��

T. Sirkku (T)

Larissa kirjoitti...

Heippa! Kiva blogi sinulla ja ihana raksa :D Blogin esittelytekstiä oli muuten hiukan hankala lukea kun yritin, kun harmaa teksti sulautuu ruskeaan pohjaan vähän liiankin hyvin! :D Mutta jään lukijaksi enivei että en mä sillä sitä sanonut ;)

mannasaria kirjoitti...

Kiitos Ihanista kommenteista <3

Susanna ihana visio, kiitos! Sitten mulla on kanssa voimauttava visio, missä jo ensi kesänä istun kuistilla kahvikuppi kädessä ja haistelen kesää :) Tällaiset auttaa jaksamaan. Kaikkea hyvää sinne teille!

Sirkku kiitokset! Teidän koko porukka on myös meidän mielessä, ja toivon sinne teille siunausta & kaikkea hyvää!

Kupla lämpimästi tervetuloa lukemaan, ja kivaa kun kommentoit :) Ja ihan totta, nyt kun sanoit niin hoksasin, että esittelytekstiä on hankala lukea... hmm, ehkäpä teen sille jotain, kunhan saan aikaiseksi ;)