sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Täällä sitä asustellaan!

Olemme tosiaan muuttaneet!
Itseltäni loppuivat voimat kyllä melko totaalisesti juuri siinä muuton kynnyksellä, ja tivasin rakentavammalta osapuolelta jotta voisimmeko mitenkään ottaa muuttofirmaa hoitelemaan hommia, tai edes osaa niistä.

Tee-se-itse -miehemme ei luonnollisestikaan ottanut ehdotteluja kuuleviin korviinsa, vaan hoidimme homman mies-, nais-, teini-, ja lapsivoimin, muuttoautona oma pikkubussimme.


En kyllä edelleenkään ymmärrä, että miten on suunniteltu juuri rakentaneen perheen jaksavan vielä muuttaakin, mutta pakkohan se vaan on jaksaa.
Kaikkein karseinta oli luonnollisesti vanhan kämpän tyhjäksi saaminen ja siivoaminen, olimmehan vielä ehtineet kehittää sinne kunnon totaalisotkun viimeisten raksakuukausien aikana.

Nyt tuntuu, että aletaan olla vihdoin jo voiton puolella.
Elämä voittaa, voimat alkavat toivottavasti ja luullakseni pikkuhiljaa palailla, ja lampinenkin alkaa puhjeta kukkaansa.


Ja hienohan siitä tuli!
Hienompi kuin osasin ajatellakaan.
Ei ollenkaan omituinen pömpeli, niin kuin jossain vaiheessa pelkäsin, vaan tyylikäs, aito ja ihka oikea talo.


Ja kevät on kyllä ihan paras aika muuttaa omakotitaloon.
Välillä ihmettelen, että voiko tämä olla todellistakaan.


Yläkuvassa lapsukainen lukee, ja kuistilla tuulettuu raksapölyinen säkkituoli. Alakuvassa lapsukainen lukee edelleen, ja pihaa näkyy vähän eri kulmasta. Lampinen jää vasemmalle kuusen katveeseen.


Seuraavat kuvat on otettu sisältä ennen juuri ennen muuttoa. Raksahommiahan painettiin ihan muuttoon asti, joten sellaisia ihan tyhjiä talokuvia ei ole olemassa, vaan taitekohdassa rakentaminen ja muutto limittyivät toisiinsa. Tällä hetkellä sisällä on jo taas eri näköistä, kun olemme asettuneet taloksi.

Tässä keittiö alkaa saavuttaa lopullista muotoaan, tosin sinkkihyllykkö töröttää hassusti keskellä, koska välitilan lasi on juuri asennettu. Lasi tilattiin lasitehdas.comista. Sen alle minun oli ihan aluperin tarkoitus virkkailla sellainen hieno pikkuliinaympyrätsydeemi, mutta elämän realiteettien vuoksi päädyimmekin ainakin toistaiseksi pelkistetympään ratkaisuun, eli lasin alla on harmaata seinää.


En ollut hokannut etukäteen, että lasihan heijastaa, eli siitä näkee välillä itsensä, välillä takana olevista ikkunoista näkyvää metsää. Ensin tämä heijastumaefekti häiritsi minua, mutta nyt se on mielestäni aika kivakin.


Alakuvassa kaikki alkaa olla paikoillaan, paitsi vetimet, eikä tavaroita ole varsinaisesti vielä tuotu. Välillä jopa toivoinkin, että voisimme elää noin pelkistetyssä ympäristössä, mutta kyllähän omista kamoista kuitenkin huokuu kodikkuutta ympäristöön, ja aika montaa tavaraa tarvitseekin lapsiperhe-elämän pyörittämisessä.


Alakuvassa näkyy saunaa. Se on minulle tosi tärkeä, koska elimme ilman saunaa lähes kahdeksan vuotta, ja pidän saunomisesta. On ollut ihanaa saada taas pitkästä aikaa oma sauna. (Tässä kohtaa koin pienen writer's blockin, enkä mitenkään keksinyt, miten olisin jotenkin epäpateettisesti saanut ilmaistua sen, että puhkesin suorastaan kyynelehtimään nähtyäni ensimmäistä kertaa hieman yllättäen valmistuneen saunan.)


Tässä vielä ovi auki - sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti - uuteen huoneeseen. 


Nyt täällä näyttää taas erilaiselta, kun olemme asettuneet tänne tavaroinemme. Itsestäni tuntuu vielä jotenkin hieman epätodelliselta täällä asuminen. Talo valmistui lopulta niin nopeastikin, reilusti alle vuodessa, että pää ei ehkä ihan ehtinyt mukaan tulevaan muuttoon, etenkin kun rakentamisen ohella tapahtui koko ajan niin paljon muutakin.

Täällä sitä nyt kuitenkin ollaan ja ihmetellään uutta. Välillä iskee epätoivo, kun raksaväsy lyö voimat pois. Paljon useammin kuitenkin ihmettelen onneamme; teimmeko, saimmeko me ihan oikeasti tällaisen talon?

Kauniita kevätpäiviä sinulle, palaillaan!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ONNEA uuteen kotiin! Hieno koti teillä! Toivottavasti saatte aikaa myös rentoutumiseen!

Sirkku (T)

suvi kirjoitti...

Onnea uutee ja ihanaan kotiin.

mannasaria kirjoitti...

Kiitokset Sirkku <3 ja Suvi <3

Andersson Jesica kirjoitti...

Hyvää päivää ystäviä, nimeni on Antonio Laura Lund-Ruotsista, olen lääkäri ammatin mukaan, 45-vuotias. Lukekaa ystävällisesti todellisen elämäni todistukseni siitä, kuinka palautin takaisin rakkauden ja luottamuksen avioliittooni, minulla on hyviä aikomuksia siitä, että nämä tiedot auttavat tätä lukevaa henkilöä parantamaan sydäntä ja palauttamaan kadonneen rakkaussuhteen 2 päivän kuluessa. Stoy voi olla samanlainen, olin naimisissa Antonio kanssa neljä vuotta, viime kuussa hän hajosi kanssani, tein kaiken saadakseni hänet rakastamaan minua, mutta kaikki mitä tein oli turhaan, halusin häntä takaisin niin paljon, koska meillä oli kaksi pientä lasta yhdessä ja rakastan häntä niin paljon, etten voi elää ilman häntä, kysyin häneltä kaiken, tein lupauksia, mutta hän kieltäytyi. Selitin ongelmani kollegalleni työssä, hän on hyvä ystäväni ja hän kehotti minua ottamaan mieluummin yhteyttä rakkauden oikeinkirjoittajaan, joka voisi auttaa minua rakkauden palauttamisessa, mutta olen sellainen henkilö, joka ei koskaan ajatellut, että rakkauden loitsun osuus oli olemassa tai voi toimia, minulla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin kokeilla sitä, lähetin sähköpostia minulle oikeinkirjoituskanavan yhteystiedot, jotka hän antoi minulle ja harvoille kunnille, kun sain vastauksen. Dr.Oduduwa kertoi minulle, että hän voi auttaa minua palauttamaan mieheni, se oli Ei hätää, että kaikki menee hyvin ennen kolme työpäivää, seurain huolellisesti kaikkia hänen ohjeita siitä, mitä minun tulee tehdä kotona kotona keskiyön rakkausloitsun rukouksen aikana. Oduduwa käynnisti rakkauden oikeinkirjoituksen osan ilmaan ja yllättäen toisena päivänä se oli noin klo 6.00. Aviomieheni rakkauspartneri soitti minulle matkapuhelimella, olin niin yllättynyt, koska aviomieheni on kieltäytynyt soittamasta minulle tai lähettämästä minulle tekstiä viimeisen kolmen viikon ajan, yhtäkkiä hän soitti pyytääkseen anteeksi minulta ja sanoi, että hän palaa kotiin käymään minua vastaan ja lapseni pian. Siitä päivästä lähtien, kun hän soitti minulle, hänellä on ollut soittoääni ja tekstiviestejä minulle joka päivä, tänään hän soitti, että vastasin puheluun ja hän sanoi taas, että hän on niin pahoillani kaikesta, mitä tapahtui, että hän halusi minun antaa anteeksi ja palata hänelle. rakkauden kumppanina, että hän rakastaa minua niin paljon. Olen niin onnellinen, ja vasta tänään aloimme elää onnellisina yhdessä perheenä. syvällinen kiitollisuuteni menee Dr.Oduduwalle hänen lahjallisista voimistaan ​​palauttaa rikkoutunut avioliitto ja palauttaa entinen rakkauskumppani 2 päivän kuluessa rakkauden oikeinkirjoitusrukoukseen, joka toimii. Suosittelen häntä vilpittömästi kaikille, jotka etsivät kiireellistä rakkauden palauttamista (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)