tiistai 7. heinäkuuta 2015

Pukkaa sittenkin!

Rakennuslupa tuli!
Se tuli sittenkin ilman enää sen kummempia vääntämisiä, kääntämisiä ja lisäilyjä! Uskomatonta ja huippua!

Saimme rakennusluvan itseasiassa jo muutamia päiviä sitten, pari päivää edellisen blogitekstin kirjoittamisen jälkeen, mutta olen lykännyt asian kirjoittamista julki tänne, koska jotenkin epäilytti, että jos hehkutan asiaa liian aikaisin, tulee JOKU ja ottaa luvan pois.

Ensin näet lupa oli vain suullisessa muodossa meillä, hihkuimme tietenkin innoissamme, mutta samalla oli vielä pieni epävarmuus, joka pisti odottamaan että kirjallinen lupa on käsissä... Ettei vain kukaan tulisi sanomaan että 'eeeeei, teidän talo on oikeasti ihan pöhkö, ette te tuollaista saa tehdä'... No, sitten mies haki sovittuna iltapäivänä luvan kirjallisessa muodossa, ja olimme jälleen ihan että jee. Mieheni on nykyisin melko onnellisen oloinen mies, mutta lupapapereihin illan mittaan tutustuessaan hän oli kyllä erityisen tyytyväisyyttä säteilevä.

Noo, en kuitenkaan halunnut vieläkään kirjoittaa luvasta, koska tänään oli vuorossa niin kutsuttu aloituskokous, jossa rakentavampi osapuoli, kaupungin rakennusviranomainen sekä meidän vastaava mestarimme palaveeraisivat, ja tämän jälkeen saisivat sitten oikeasti lähteä puut kaatumaan ja talo nousemaan. Halusin siis odottaa vielä tuon palaverin ennen kirjoittamista, koska entäpä jos siinä sitten sanottaisiin että 'periaatteessa teillä on lupa, mutta käytännössä täytyy edetä vielä tämän tai tuon proseduurin mukaan ennen aloittamista'... Heh, rakennuslupaskeptikko-minä ;)

Mutta, mitään tuon kaltaista ei ilmennyt, vaan asia taitaa olla fakta: meillä on rakennuslupa! Fantsua!

Ylihuomenna tontille tulee mittaaja setvimään talon paikkaa ja tontin rajoja, ettei puita kaadu muualta kuin meiltä. Olen kyllä aika iloinen, että lupa sittenkin tuli näin pian :)

Seuraavaksi, seuraavassa postauksessa, aion sitten raottaa talon vielä kuvitteellisia ovia ja ikkunoita! Päivitystahtihan tässä blogissani on erittäin rauhallinen, teoriassa noin viikon välein olin suunnitellut kirjoittavani, käytännössä meinaa lipsahtaa päivän pari tästäkin yli. Joka tapauksessa, kunhan seuraavaksi päädyn kunnolla kirjoittamaan, on luvassa niin sanottu tekninen pläjäys, jossa ravistellaan talon ideaa nurkista ja katsotaan mitä se pitää sisällään.

Mittailemisiin ja sahailemisiin :) Ja vajan rakentamisen jatkelemisiin :) koska se on niin pieni, että rakentamisen saattoi aloittaa jo ennen rakennuslupaa ;)

Edit: Ok, hieman jäitä hattuun mannasaria, virallinen oikolukijani (mies) valisti minua, että päätös ei ole vielä lainvoimainen. No niin, mitäs rakennuslupaskeptikko-minä sanoi! Mutta viikko vielä niin sit kai. Joo.

5 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Aika useinhan me ollaan hyvän edessä skeptisiä, että "eihän se nyt voi ihan näin sujuvasti mennä" ja vastaavasti vaikka vakavan sairauden epäilyn kohdalla olemme hanakoita uskomaan sen pahimman vaihtoehdon mukaan.
Mutta lainvoimaisuuden toteamisen jälkeen tuuletellaan ihan vapautuneesti ja estoitta, täysin rinnoin ja suureen ääneen.
Koen itseni onnekkaaksi, kun pääsen näin näköalapaikalta seuraamaan tätä elämänvaihettanne ihan alkumetreiltä asti. Ja lupaan "tsempittää" tarvittaessa, jos tulee isoja kantoja kaskeen - toivottavasti pysyvät pieninä.
Mansikkaista ja mustikkaista loppukesää teille!

Uusiokolo kirjoitti...

Onnittelut luvasta! :)

mannasaria kirjoitti...

Sirkku kiitos ihanasta kommentistasi, olen ihan niisk <3
Raisalle kanssa kiitokset, lupa on huippujuttu :)

Saan uudet kommentit myös sähköpostiini, ja siellä näkyi lupaonnittelut Päiviltä, kiitokset sinne myös :) ! Se kommentti oli jostain tuntemattomasta syystä karannut täältä blogista jonnekin.

Sirkku (T) kirjoitti...

Onnea luvalle!
Onnea ja menestystä myös kaikelle muulle, mikä asiaan liittyy!
Tavallaanhan tuo suunnittelu ja valmiin odottaminen on aika ihanaa aikaa. Vähän niin kuin kesän tai joulun odotus. Niitä odottaa kieli pitkällä ja sitten, kun ne tulevat, ne ovatkin jo ohi. Koti ei tietysti toivottavasti lähde karkuun...

mannasaria kirjoitti...

Kiva kun jätit kommentin, Sirkku (T), ja kiitokset!! Juu koti on toivottavasti kestävämpi :D Toisaalta suunnitteluvaihe on kyllä ihanaakin aikaa, mutta toisaalta ainakin täällä ollut jonkin verran myös paniikintäytteistä (siis vähän pilke silmäkulmassa tämä kuitenkin), kun on näin isosta ja osin riskialttiistakin projektista kyse. Huippua saada tukea täältä blogin kautta, kiitokset sinulle ja kaikille :) :)