tiistai 12. toukokuuta 2015

Ihana kevät!

Käytiin tontilla, hetkinen, käsittääkseni asemapiirrossuunnittelijan kanssa. Itse olen suht iloisesti pihalla rakentamiseen liittyvistä virallisista tsydeemeistä, mutta onneksi mies on erittäin hyvin perillä näistä, periksiantamattoman selvitystyönsä johdosta. Suunnittelijan karauttaessa paikalle lippis päässä ja purkkaa jauhaen rentouduin saman tien ja tulin sellaisiin fiiliksiin että hyvä tästä palaverista tulee.

Talon paikkaa sekä muita tärkeitä sijainteja tontilla hiottiin paikalleen, ja räpsin samalla ohimennen muutaman keväisemmän valokuvan tontilta. Viereisen metsän vuoksi linnunlaulu oli keväisen huumaavaa. On niin ihanaa että on kevät!


Lampisen keskelle oli asettunut lokki sen näköisesti, että tähän tulee, ellei ole jo tullutkin, pesä. Toivottavasti tyyppi ei häiriinny pahasti, kun työt tontilla alkavat...


Meillä on ollut suunnitelmissa, että sitten kun kaivinkone tulee tontille, niin se kaapaisisi samalla lampista hiukan syvemmäksi, mutta täytyy nyt tutkailla lokkipariskunnan pesimispuuhien vaihe ensin.


Keväinen ilta-aurinko tontilla oli aika kiva, ja varsinkin niin ihanaa vaihtelua talven pimeydelle. Puutkaan eivät näytä enää kummituspuilta, hieman honteloilta vain.


 Tähän tontin kolkkaan olisi tulossa pihavaja. Sen on tarkoitus pystyttyä ensin ja toimia samalla taukotupana, työkaluvarastona ynnä muuna rakentamisen alkupuolella.


Hennosti vaaleanpunaisena kukkivaa puskaa pisti esiin maasta useammastakin kohtaa. Kasvi asettui kuvaan hieman haluttomasti, eikä meikäläisen kasvituntemuksella tunnisteta lajia. Pihatyöt tulevat muutenkin olemaan yksi projetimme heikoimmista lenkeistä, kun emme kumpikaan ole oikein vahvoja puutarhaihmisiä. Isohko osa tontista onkin tarkoitus jättää luonnontilaan.

Suunnittelutiimi säätää ilta-auringossa.

Pitkän suunnitteluvaiheen jälkeen, ottaen huomioon puolison taipumuksen ylisuunnitteluun ja suunnitteluun uppoutumiseen, on ihanaa että jotain alkaa vihdoin tapahtua. Ja mikä olisikaan parempi aika tälle tapahtumiselle kuin kevät, Pitkän tukahtuneen unen jälkeen luonnossakin alkaa tapahtua ja lujaa.

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Vaaleanpunaisena kukkiva kasvi näyttää näsiältä, jonka marjat ovat hyvin myrkyllisiä.

mannasaria kirjoitti...

Kiitos kommentista :) Juu, niin se taitaa näsiä olla, kaunis mutta myrkyllinen...