keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Kuka päättää kaminan paikan?

...me! Tai ainakin yritetään.

Yhtä sun toista muutakin pitäisi ratkaista, ja pian.

Rakennusrintamalla jatkuva suunnittelu siis vain... no, jatkuu. Ja jatkuu. Tänään pitäisi hienosäätää kaminan paikkaa kohdalleen. Kuten myös rappusten. En kyllä pidä ollenkaan iltasuunnittelusta, koska näin illalla myöhään ei jaksaisi enää liikauttaa ajatuksiaan mihinkään järjelliseen suuntaan, vaan sitä haluaisi vain nollata sekä päätä että väsyä kroppaa.
Kamina voisi olla esimerkiksi tälläinen, mutta pyöreämpi.

Tiedän kyllä, että niitä suunnittelun loputtomia yksityiskohtia vain on nyt hiottava, jotta päästään mahdollisimman pian hakemaan rakennuslupaa, jotta rakentamaan päästäisiin jo tämän kesän aikana.

Fiksaamme siis kaminan paikkaa.

Toivottavasti saamme sen sijoitettua niin, että tulta on ihqua katsella sohvalta käsin, teevettäkin sillä voisi samalla kiehauttaa iltateetä varten, mutta kuitenkin niin, ettei kamina olisi perheemme ison ruokapöydän sijoittelun tukkeena. (Olohuone-keittiö-ruokailutila-eteiskäytävä-kokonaisuus on pieni tai vähintään pienehkö.)

Pyöreämpi yksilö, joka on toisaalta paremmin linjassa modernin talon kanssa, mutta hieman karuhko myös.

Tämän kaltaisen, kerran elämässä -tyyppisen kohteen suunnittelussa on mielestäni ahdistavaa se, että sitä saattaa tehdä kerrassaan harmillisia virheitä, joita sitten saa parhaassa tai pahimmassa tapauksessa katsella vuosien ja vuosien ajan.

Ahdistelun jälkeen olen kuitenkin ymmärtänyt, että tulemme joka tapauksessa tekemään virheitä tässä projektissa, ja se on vain hyväksyttävä. Sitten tulevaisuudessa saamme myös katsella niitä tekemiämme mokia, mutta virheistä huolimatta tässä vaiheessa pitää vain mennä eteenpäin.

Aika kiva, sanoisin.

...

Jalat ovat jokseenkin puhki, kun kolme päivää työviikkoa on takanapäin ja kaksi edessäpäin.

Työskentelen nimittäin todella trendikkäällä alalla.

Minkä voi päätellä seuraavasta Aristoteeliläisestä päättelyketjusta, joissa kahdesta tosiasialausekkeesta johdetaan pitävä johtopäätös:

Porrastreenithän ovat nykyisin kuuminta hottia mitä ylipäänsä kokonaisuutenakin erittäin muodikkaaseen kuntoiluun tulee
            ja 
vetäisen työssäni joka päivä noin kahden ja puolen tunnin (plus-miinus puoli tuntia) porrastreenin
           joten työni täytyy olla huipputrendikästä.

Tai sitten joku tämän tyyppinen simppeli, kun kapine kuitenkin tulee keskelle tilaa. Tyylikäs sisustus mallikuvassa hirvittää. 

Niille tiedoksi, joiden kanssa ei olla aikoihin tai ikinä tavattu, että olin kotiäitinä melkein parikymmentä vuotta seitsemän lapsemme kanssa, kunnes lopulta menin neljänkympin kriisin siivittämänä opiskelemaan pari-kolme vuotta sitten. Opiskelun myötä keksin hakeutua kesätöihinkin, opiskelija kun olin. Päädyin viime kesänä töihin postiin, postinjakeluun, jonne nyt olenkin jäänyt koko "lukuvuodeksi" tekemään sijaisuuksia, joita on riittänyt enemmän kuin kiitettävästi. Opiskelut ovat olleet siis koko lailla katkolla. Vuoden rutistus olisi vielä opiskeluja jäljellä, täysillä paahtaen - toisaalta työt ovat koukuttaneet melko lailla.

(Kaikki kuvat lainattu valmistajien sivuilta.)

Ei kommentteja: